Over DotNetNuke®

DNN
Wij bouwen websites gebaseerd op DNN (DotNetNuke), een zeer betrouwbaar CMS. DNN is gebruiksvriendelijk, biedt veel basis functionaliteit en is uitbreidbaar.

CMS
Dewebsite die wij bouwen zijn gebaseerd op een Content Management Systeem (CMS ).
Een website met CMS is een gebruiksvriendelijke website waarin u eenvoudig de inhoud van uw site kunt invoeren, wijzigen en updaten zonder dat u uitgebreide kennis van websites en HTML nodig heeft.

Eenvoudig in het gebruik
DNN is gebruiksvriendelijk, veilig en erg compleet. Het beheren van pagina’s en inhoud is eenvoudig en intuïtief. Wie met een tekstverwerker om kan gaan kan ook met DNN werken. DNN is geschikt voor het ontwikkelen en onderhouden van bijna alle soorten websites, intanetten en webapplicaties.

Een website ontworpen met DNN kan vanuit iedere computer met toegang tot het internet worden beheerd en aangepast (met de bijbehorende toegangscodes).

Open source systeem
DNN is open source, dit betekent dat u geen hoge licentiekosten hoeft te betalen. Het systeem is letterlijk ‘open’ dit houdt in dat het systeem aangepast kan worden naar uw eigen wensen. DNN is een veilig open source systeem.
Timo Breumelhof, de grondlegger van Timo Design is lid van de internationale DNN developers community (core team), die continu werkt aan de verbetering van het systeem. DNN heeft inmiddels al meer dan 700.000 geregistreerde gebruikers.

Modulair systeem
DNN is geheel modulair en daardoor zeer flexibel in het gebruik. Een module kun je zien als een blok met een bepaalde functionaliteit, dit kan bijvoorbeeld het tonen van tekst, een afbeelding of een ander functionaliteit zijn. De basisindeling wordt door de vormgeving bepaald, de inhoud is geheel in handen van de webredactie.

De redactie kan modules plaatsen, vullen, bewerken en eventueel verplaatsen binnen de basisindeling. De indeling en keuzes uit de modules worden samen met u bepaald om zo de mogelijkheden van DNN optimaal te benutten.

Voor veel websites is de standaard functionaliteit van DNN voldoende, is dat niet het geval, dan is DNN uit te breiden. Er zijn aanvullende modules beschikbaar, deze variëren in prijs van 50 tot 200 EURO (eenmalig).
Wij kunnen ook modules voor u ontwikkelen als reeds bestaande niet voorzien in uw wensen.

Functionaliteit
Er zijn enorm veel mogelijkheden binnen DNN, wij sommen de belangrijkste functionaliteit voor u op; blogs, datamanagement, documenten uitwisseling, e-commerce, forums, fotoalbum, informatiepagina’s, nieuwsbrief functionaliteit, online winkel, online agenda functionaliteit, zoek functionaliteit.

Scheiding content en ontwerp
De content, ofwel inhoud, en het ontwerp zijn bij DNN volledig gescheiden. Als op een later tijdstip de vormgeving van uw website wijzigt kan deze er eenvoudig overheen worden gekopieerd. De data blijft behouden, deze hoeft dus maar één keer te worden ingevoerd. Dezelfde inhoud is daarna in een andere vormgeving zichtbaar.

Skin
De vormgeving van de site noemt men een skin in DNN. Timo-Design is gespecialiseerd in het ontwikkelen van Skins / Themes voor DNN websites.
Als u een vraag heeft over DNN CMS kunt u vrijblijvend contact opnemen via deze website of via 40FINGERS